Saturday, 30 June 2012

maharku untukmu

zero........'0'

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong
Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar
Oo Oo
Kosong kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Oo Ooo


hoore hoore

ok semua
kali ni nak citer pasal movie plak
lama dah xtgk wayang
semenjak beranak tiga ni
xsmpat lg p tgk wayang
rasanya last pg tgk citer bini2ku gangster kot
masa ngandungkan aqeem

lagipun skrg ni
kan ada ASTRO FIRST
lagila xpg ke wayang
beli jerk citer kat astro tu
baru rm15...boleh tgk 1 family

so baru2 ni me beli la citer hoore hoore
tgk promo mcm menarik jer
dan citer ni mmg best...enjoyyyyyy!!!!!
citer ni musical movie
ala2 high school musical gitu
dan lagu2 yg dibawa
semua lagu sudirman
mmg best lagu2 dalam citer ni
ni sinopsis citenya :

Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi berhati baik. Namun begitu, cirri-ciri kewanitaan tetap ada seperti gadis-gadis yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan, mereka adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra. Ibunya bernama Lia, dan ayahnya bernama Hairil. Nenek Aiman bernama Nenda Zaimah dan tinggal tinggal bersama mereka.

Di sekolah Aiman mempunyai seorang kawan bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rita seorang gadis yang ego dan sentiasa cari pasal dengan Aiman. Ayah Johari pula ialah seorang Ustaz iaitu Cikgu Murshid.

Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang di anjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu, Pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niatnya itu.

- jom kita layan antara lagu dalam filem tu.....mmg best!

 

kuching part 7

salam uols.....
lama giler x mengupdate citer kuching ni kan
hahahhaha...mesti korang pun dah lupa
ni last entri kot psl kuching ni
kang korang bosan plak nak baca
hehehe

on the last day.....pg tu kitaorg bfast kat mc d jerk
sebelah hotel jer
lepas check-out
pg shopping kompleks sblh
mkn nasi aym penyet
sdap giler...nasi dia lembut je
ayam dia sdp...sambalnya pun best

lepas dah kenyang
kami gerak ke kedai cenderahati
kat depan waterfront
kat sini ada berlambak2 kedai jual cenderahati

sakan jgkla kami memborong
segala mak nenek key-chain
baju t-shirt,kuih-muih
kira borong utk satu familyla
hahhahahahah
pening bdk kedai t-shirt tu nak mlyn
mujur la 5 beradik jer
mau seploh beradik
xpening nak beli????

lps selesai memborong apa yg patut
kitaorg terus gerak ke airport
sakan sguh memborong rupanya
masa pegi berat beg cuma 24kg
bila balik bertambah jadik 47kg
hahahhahaha.....baru 3 hari
beli apa tah....aku pun heran

dalam kul 6 lebih
kami slamat smpai di lcct
angah+andak aiman dah tunggu
alhamdulillah....selesai sudah cuti2 msia ke kuching
skrg kena fkr for next family vacation for next year
insyaallah......

















making milk is easy!


Thursday, 28 June 2012

anak-anakku....insyaallah boleh!


love story....

Kadang-kadang aku rasa akulah
Isteri yang terlalu banyak menerima
Sedangkan engkau tak pernah meminta
Kadang-kadang aku rasa

Akulah isteri yang baru terjaga

Sedangkan engkau tak pernah terlena

Kadang-kadang ku bersuara tanpa berfikir

semua perkataan ku menjadi salah

Datanglah ke sini dan pegang tangan ku
Sementara ku cerita kehidupan isteri
Harap dimengerti

Kadang-kadang ku sakiti hati mu

Bila ku tolak sentuhan mu

Bukan bermaksud aku kurang menyayangi mu..
Namun cabaran terlalu sukar ku atasi

Kadang-kadang aku berubah pada pandangan mu

Tapi sayang, itu tidak benar

Tiada apa yang paling ku hargai
Daripada kehidupan manis bersama mu

Kadang-kadang ku fikir sejuta tahun

Adalah terlalu singkat

Hanya ku beritahu mu betapa sayangnya aku
Betapa syukurnya aku…
kau pelindung ku

Kadang-kadang berjauhan dengan mu
Akulah isteri yang terlalu tinggi bercita-cita…
Mencipta kerukunan keluarga




Tuesday, 26 June 2012

kereta baru....finally

salam semua....
ni bukan entri nak menunjuk-nunjuk ok
tapi sebenarnya nak share rasa happy
coz akhirnya dah dapat apa yg diidam-idamkan

last week masa outstation kat langkawi
jumpa member satu batch
teruja tengok kwn pakai honda accord
rasa macam lawa la plak
tapi duit pun lawala jgk kan
hahhahahah
berangan mcm brani nak bwk keta


tapi rasanya...lambat lgla kot nak boleh amik yg ni
so kita carik yg mampu milik je la
so pagi tadi....me n mr AR pgla mensurvey
ada ke ayat mesurvey tu????
heheheh....ayat sesuka hati jerkkkk
mencarik keta idaman hati
last2.....jumpak jgk
terus berkenan
terus amik.......berkenan sguh
xmau tgk yg len dah
stok pun xdak...tgl display jerk
tapi disebabkan dah berkenan gilerrrr
display pun....display dah
xsbr nak bwk blk rmh ni...heheheheh
so.....this is my new car
utk aqeem irfan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


hahhahahhaha....sila jgn stress ok
inila keta yg kitaorg beli tadi
comeiiii kan???
berkenan dgn kaler+corak seat dia
sambaq terus
utk aqeem bam bam
coz dia skrg nak berdiri jer
so bila ada walker ni
mama xpyh dok dukung sokmo
berdirila sndri...hahahahah
kejam sguh ibu mu ini....
bkn apa.....mama dah xlarat dukung dia lama2 la
dia makin bam bam
i love u baby!!!!muuuaahahhhhhh

ubat yang terbaik...percayalah

 
apa kena mengena gambaq berenang ni dgn obat?
sila lihat di bawah yek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 percaya x????...kalau x....bila korang sakit...
pelukla mak korang...mesti rasa lega kan????
trust me......

Saturday, 16 June 2012

SELAMAT HARI BAPA!

SELAMAT HARI BAPA

BUAT AYAH TERCINTA....ENCIK ISMAIL BIN SENIK
AYAH MERTUA KU.....ENCIK ROSALI BIN HASSAN
ABAH AIMAN, ADAM & AQEEM - MR AMRAN ROSALI

THANKS 4 BE A GREAT DAD IN THE WORLD!!!!!!!


photobook...

salam semua...
entri kali ni
me nak cerita pasal PHOTOBOOK
sekarang kan org pakat sibuk ngan photobook ni
coupun punya company pun pakat dok offer la bagai

me pun beli la satu
thru MILKADEAL punya offer
dr RM208 tinggal RM52 jerrkkkk
offer 75% tu

beli dari bulan 12 tahun lepas
sebelum bersalinkan aqeem lagi...
xpired 15 april
tapi sesuka hati me jerkkk
extend smpai early may
 hehehehhe....tq PHOTOTALKZ

kenapa delay???
coz bersalin...pastu sibuk uruskan baby
xdan la nak buat
patutla diorg caj mahal
bukan sng nak buat benda ni
even diaorg dah bg template
nampak benor aku ni xkreatip....
hahahahhaha

finally...siap jgk me punya photobook
dan hasilnya sgt memuaskan hati me
kenangan kami satu family
tapi gmbaq aqeem xbyk sgt....
nantila...next time blh beli lagi
satu untuk aiman
satu untuk aqeem
insyaallah...









Friday, 15 June 2012

handbag baru lagik?

apa ni mama...
asyik citer pasal bag jer
gila bag sungguh
hahahhaha
besla kan...nama pun pompuan
ALASANNNN....hahhahaaha

kali ni me nak crta pasal beg ni..
baru je beli
beli kat online
dah rabu lepas dah selamat sampai...
yeaaaaaayyyy........wink**wink**

apa yg buat me berkenan dgn bag ni
sebab kaler dia....boleh????
suka sgt...mcm padan jerk dgn kaler bag
yg sebelum ni...ALASAN LAGIK
hahahhahahahha

actually beli beg ni coz next week 
nak pi langkawi smgu
mau stok byk
camna den nak agkut nek feri
kalau guna cooler bag yg kecik tu jerk?

bag pureen yg ada tu blh msuk 4 botol
bag yg pnjm cousin me tu blh 6 botl kot
dan beg ni blh muat 8botol
me beli beg ni yg promo set
dpt beg+4btl jingle jungle+2 ice pack
semua dlm rm74++....murah kan?
hehheheheh......ALASAN LAGIKKKKK

me beli jgk washable bra pad
coz baju slalu bsh kalau lmbt pam
beli jgk sarung tu tuk simpan aksesori
beli jgk autumz breastmilk storage bag
takut botol xcukup kat langkawi nant

camtula bila fully bf ni
byk benda nak kena fikir
bila kena outstation
even penat & leceh nak bwk byk brg
xkshla demi anak tsayang
terima kasih allah atas rezki mu ini








Thursday, 14 June 2012

cabai budu....

salam semua
bz mz skt seminggu dua ni
tapi nak mencelah jgk
entri bab makan
hahahhahahah
'
kali ni me nak cerita pasal cabai budu
penah dengar x?
xtaula nama betul dia apa...
tapi mak den panggil cabai budu
dah nama pun cabai budu
mesti la untuk diletak dalam budu
hahahahahah

kalau tgk rupenya
mcm cabai melaka biasa tu la
tapi kalau kita tgk cabai melaka
mesti nak yg hijau
xmau yg merah coz xpedas
tapi cabai budu ni
kaler merah n tersangattttttla pedas

sebab kepedasan tula
me asyik bertambah jer makan
dua tiga menjak ni
yg akan menyumbang kepada
tambahnya berat badan
tapi tetap xinsaf2 jgk
dok tambah gitu la jugak
haahhahhahahahhhah
cuba korang p try tgk cabai budu ni
best oooooooo


Tuesday, 12 June 2012

momma...i luv u!

untuk renungan kita bersama
it's true, right?.......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Monday, 11 June 2012

Sunday, 10 June 2012

kuching part 6

entri kali ni me nak cerita pasal
sarawak river cruise
dah beli tiket kan
so dalam kul 4.30 tu kitaorg kuar dr hotel
masa dok lepak2 kat gerai nearby
hujan turun...lebat la jgk
spoil jer....risau jgk kalau hjn xbrenti...camna kan?
tapi alhamdulillah...dalam kul 5.15 camtu
hujan pun berenti

dalam kul 5.30....cruise mulakan pjalanan
sepanjang perjalanan.....ada penerangan tentang tempat2
disepanjang sungai tu
diaorg jgk bg refreshment
sepanjang pelayaran ni...kek lapis+air oren
aiman punyala excited
nak jgk pakai life jacket
even xpyh pakai pun sbnarnya
dah dia teringin...bg jela
budak2...layankan ajer





















mmg cantik.....kira dah cover
perjalanan di bandar kuching nila
bila kita naik cruise ni
bila dia patah balik ke jeti
ada persembahan etnik sarawak plak
kira enjoy la jgk
aiman pun teruja...aqeem tdo jerr
kiranya perjalanan kta 
ambil masa satu jam setengah
balas dendam aiman xdpt naik bot masa pg ganu hari tu


lepas dah puas naik cruise
kitaorg trus pg dinner
coz malas nak kuar dah kalau dah blk hotel
kitaorg pg makan kat TOPSPOT SEAFOOD
mr google cakap sini mmg femes
especially kedai ABC seafood
kat sini konsep dia mcm foodcourt
terletak atas bumbung parking
dekat jer dgn hotel kami

sungguh rambang mata tgk seafood yg fresh2
esp lobster...tp xamik pun coz takut mhl
kami mkn siakap 3rasa, tomyam ayam
sotong goreng tepung,
butter prawn, telur dadar,sayur midin goreng belacan
masakan dia sedap
tomyam dia rasa mcm asam pedas
1st time jumpa org ltk bendi dlm tomyam...hehehhe
sayur midin (pucuk paku) tu pun sedap
rangup2 gitu
me dok fkr brapa la harga semua ni
standby 2-3 ratus jgk
finally....tau x brapa harga dinner tu
ONLY RM113!!!!!!
murah giler...nyesal aku xamik lobster
ngan udang byk2 td...hahahha
tp yg tu pun dah nak meletop prut ni
jenuh dok ratah lauk

dah kenyang....apa lagi
balik titon la....hehehehe
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz