Monday, 22 June 2015

kerepek ketam famos amos

lately kat fb
ramai orang share
resipi kerepek ketam
nampak macam menarik
dan resipinya pun senang
so khamis lepas
me ngan mr ar
cuba la membuatnya
giguh laki bini dok koyak crabstick
bagi halus2

dok terpikir jgk
garing ke bila goreng nanti
dah xguna tepung apa pun
rupanya dia rangup mcm kerepek
bila kita dah goreng nanti

korang pun boleh cuba
wat kudap2
lepas semayang terawih
selamat mencuba!


BAHAN-BAHAN :
  • 2 paket stick ketam
  • 1 sk serbuk cukup rasa
  • 1/2 sk serbuk lada putih/hitam 
  • 1/2 sk serbuk kari
  • 3 tangkai daun kari
  • Minyak utk mengoreng

PENYEDIAANNYA :

1. Stick ketam kita rendam kejap keluarkan dari plastik.

2. Tos stick ketam dan koyak2 hingga halus.

3. Dah siap koyak stick ketam kita campurkan bersama serbuk cukup rasa, serbuk lada, serbuk kari dan tabur
   daun kari.

4. Boleh jemur kejap kalau hari panas. 

5. Kita panaskn minyak dan goreng hingga kuning dan ranggup.

6. Keringkan minyak dan simpan dalam bekas kedap udara





No comments:

Post a Comment