Wednesday, 7 December 2011

kembar?????

morning semua......
lama nya xmenulis
coz semakin malas kan
nak bawak badan pun dah xlarat
huhuhuaaaaa.....
kalau boleh cuti awal kan best
tapi sygla plak
lbh baik simpan utk spend time
dgn baby+aiman lps bsalin nant

apa yg kembar?
baby me kembar ke?
heheheheh....
xla,so far dok pi scan tu....
nampak mcm satu jer
tapi perut....sakannnnn

semalam pegi check-up
nurse tu tanya...kembar ke?
me kata xla.....
tapi takut gak bila dia tanya camtu
dibuatnya kembar sungguh
heheheheh....kalau sungguh pun
alhamdulillah....rezki Allah
kitaorg terima jer
tapi x kot......coz scan nampak sorang jer

smlm pg klinik
nurse cakap kaki me dah bengkak
dia pesan kalau dah sakit2 tu
terus jer pg spital
surprise jer me rasa
mula la mcm2 rasa datang
semakin nak dekat dgn masanya ni

skrg ni lps keja
blk rumah, mandi
me mmg baring jer atas katil
tdo senget
ampu perut dgn bantal
kalau baring straight...
rasa mcm tekan muka baby kat tilam
then cepat pedih ulu hati kalau baring straight

nak tgk tv pun mls
sian aiman lyn tv sorang2
smlm mama + abah penat
dia lyn tv sorang2
bila nak tukar channel jer
dia kejut mama srh tukar
kena ajar dia tkr channel sndri ni
hehehehheeh

aiman kalau lyn tv
baring kat toto dpn tv
mama dah xblh join tdo sama
kalau me baring bawah
nak bgun nant
punyala azab
mcm kena guna kren je utk agkt
huhuhuhuhu
kalau ddk lama2 kat sofa pun
perut rasa sakit coz dok tekan kan
kat tempat c-sect tu
sudahnya....baring jerla

xpela.....sabar jela....
ada dalam 4 -6 minggu lg
semua ni akan berakhir
aiman lil bro akan kuar
insyaallah....semua ni berbaloi2
amin


Sunday, 4 December 2011

sungguh malassssss......

kenapa malassss?????
sebab dah xlarat.....
kenapa xlarat?...
sebab dah sarat n berat.....
hahahahahhaha
sabar jela....

sesungguhnya me rasa sungguh malas skrg
dgn nak bwk badan pun dah xlarat
perut makin besar dan sarat
buat semua yg tgk
jd risau dan bimbang
macam dok tunggu masa jerrrrr
padahal bulan depan
heheheheheh

ntahla...kali ni mmg rasa bsr sgt
baju lama pun byk dah xmuat
perut pun rasa mcm dah hbs expand
hopefully ada ruang lagi
bila jalan skrg
rasa mcm baby dok tekan jerrrrr
risau mak....
kalau perut memulas2 tu....
mula la confius.....skt perut ke
sakit nak beranak?hahahahah
maklumla...slalu branak emergency jer
camtula.....
perut skrg ni pun bergerak2
tgh dok sembang2...blh nmpk baby bergerak2
ahahhahahah....so cute

tapi me mmg dah pancit
xlarat dah.....belakang sakit
pinggang sakit,bontot sakit
kalau nak beralih badan masa tdo
mcm pusing treilar 16 tayar je rasa
hadoiiiiii....sabar2.....

kalau kat opis skrg
dok diam2 jer dlm bilik
buat kerja....xpyh dok pi jln mana
hahahahah......cuma pi pantri
amik air....dgn pg toilet
buang air.....balance sguh....heheheh
rasa mcm nak pindahkan jer toilet tu
letak sblh bilik me ni...boleh?

shopping pun xlarat dh
kalau ada kusi roda ke....buggy ke
mau me srh mr AR tolak me pi shopping
kdg2 rasa....aklau trolley tu blh muat
mau me lompat dok dlm tu
heheeheh....teruk betul kan?

apa pun...itula pengorbanan
sorang isteri dan ibu
moga pahalanya berganda2
insyaallah
moga anak yg lahir nant
sihat dan sempurna
menjadi anak yg soleh
yg membahagiakan ibu dan ayahnya
moga ibu dan anak sihat + selamat
insyaallah....doakan me
agar terus kuat mhadapi perjuangan ini....
chaiyok2......

Thursday, 1 December 2011

hantu susu

hai...mai mana plak 
cite hantu susu ni kan
hehehheheh
dulu2 me rasa
masa me sekolah2 dulu
femes antu susu ni kan?

antu susu yg me nak story ni
xlain xbukan ialah
AIMAN IRFAN
me punya buah hati tu la

bkn apa....2,3 menjak ni
makin dekat nak dpt adik ni
dia kuat sguh minum susu
mlm2 pun sama
kdg2 kalau naik tdoq kul 10....smpai 11.30
dah 3botol besaq tu

kdg2 dr mlm smpai ke pg...
dkt 3,4 botol jgk
yg lthnya of cos la omaknya ni ha
dahla nak bgn pun
mcm nak pusingkan treler
tdo pun xcukup coz asykbgn mnum air+pg toilet
tmbh dgn buat susu aiman lg
mmg xckup tdo
so bsok pi keja
letih+stress.....huhuhuhu

tp nak buat cmna kan
demi anak tercinta
kena la buat
cma tfikir
nanti dah ada baby
lg la kalut kot
time baby minum susu
mesti xsama ngan abg aiman
jenuhla mama dok bgn buat susu
huhuuhuh....hopefully blh manage la...
dah nak sgt beranak kecik
amik ko....hahahhah
xpala.....moga Allah kurniakan pahala
byk2 kat mama
jadikan anak2 mama anak yg soleh
amin......








dikir aiman

video