Saturday, 30 March 2013

jangan terlambat.....

Kisah Teladan Suami Isteri - Sebelum Semuanya Terlambat...
Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….”dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.

Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…”aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.

Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.

Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”…lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.

Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.

Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..

Namun suatu hari….

Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.



Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.

Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..

Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….



SAYANG….abang mintak maaf….



Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….



Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….



Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….sampai SAYANG nak menggantikan pakaian dalaman SAYANG sebulan satu pun tak der….



Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….



Bila SAYANG ajak abang pergi buat check up…..abang kata abang sibuk walhal kerja opis abang tak pernah habis…..dan masa yang ada kekadang abang tolong kawan-kawan…..



Bila SAYANG mengadu rasa sejuk2 badan dan abang kata nak demam rupanya itu tanda-tanda SAYANG dah nak pergi…..



Bila SAYANG mengadu nak cuti sehari….sebagai majikan SAYANG …abang tak pernah bagi cuti walau setengah hari…..kesian SAYANG ….



SAYANG…maafkan abang….abang tak pernah nampak semua kesakitan yang SAYANG alami tuh….kuatnya SAYANG hadapi setiap kesakitan itu plus dengan kerenah abang dan anak-anak. Abang tak pernah hirau nak baawak SAYANG ke klinik buat full body check up kerana abang ingat semua tu sakit biasa. Nampak sayang sentiasa sihat dan tersenyum waktu abang balik…Cuma sayang mengadu macam tuh jer…..



Maafkan abang kerana tak pernah ambil serius kesihatan SAYANG …..Namun….semuanya dah terlambat…. SAYANG dah pergi untuk selamanya….segalanya takkan berpatah balik….Sekarang selama seminggu pemergian SAYANG …..abang ambil cuti menguruskan anak-anak dan abang rasa keletihan dan kelelahan SAYANG …..bagi abang kerja di opis masih juga ada waktu abang berehat….agaknya sebab tulah SAYANG penat sangat….



Maafkan abang kerana semuanya sudah terlambat……

STOP!


Friday, 29 March 2013

anak susu ibu


without vs with


even nampak mcm disaster
tapi world with kids
is very beautiful

Tuesday, 26 March 2013

ADAB DENGAN SI MANJA

Adab 1
Apabila ingin meminta pertolongan, dahulukannya dengan perkataan “tolong.”

Adab 2
Apabila menerima sesuatu, jangan lupa mengucapkan “terima kasih.”

Adab 3
Jangan menyampuk dalam perbualan orang lain kecuali apabila benar-benar perlu. Ajar si manja agar memberi respons sejurus anda selesai bercakap mengenai sesuatu perkara dengannya.

Adab 4
Sekiranya si manja memerlukan perhatian anda secara serta-merta, latih si manja untuk mengucapkan “maafkan saya...” Ucapan maaf ini adalah sebaik-baik interaksi penuh adab yang boleh dipraktikkan khususnya bila si manja ingin mencelah di dalam sesuatu perbualan.

Adab 5
Latih si manja untuk bertanya. Lebih-lebih lagi jika wujud perasaan ragu-ragu untuk melakukan sesuatu perkara.

Adab 6
Orang lain tidak berminat untuk mengetahui perkara yang kita tidak gemari. Jadi, latih dirinya untuk berkongsi tentang sesuatu ‘pandangan negatif’ yang ada dalam dirinya hanya dengan individu terdekat sahaja.

Adab 7
Jangan biasakan diri memberi komen tentang fizikal orang lain. Kecualilah komen itu boleh dikategorikan sebagai pujian kepada individu terbabit.

Adab 8
Apabila orang lain bertanya khabar anda, jawab dan susuli dengan pertanyaan tentang khabarnya pula.

Adab 9
Bila berkunjung ke rumah orang lain, jangan lokek dengan ucapan terima kasih berulang kali sebagai tanda penghargaan kepada tuan rumah yang meraikan kehadiran tetamunya.

Adab 10
Ketuk pintu yang tertutup. Tunggu dan lihat respons sebelum masuk.

Adab 11
Apabila membuat panggilan telefon, jangan lupa memperkenalkan diri terlebih dahulu. Kemudian barulah bercakap dengan orang yang ingin dihubungi.

Adab 12
Menghargai dan ucap “terima kasih” apabila menerima sebarang pemberian.

Adab 13
Jangan sesekali menggunakan kata-kata kesat dalam perbualan. Setiap perkataan mudah diresapi dalam minda kanak-kanak.

Adab 14
Jangan panggil orang lain dengan gelaran yang tidak baik.

Adab 15
Jangan mempersendakan orang lain tanpa sebarang sebab.

Adab 16
Jangan mudah menunjukkan rasa bosan di hadapan anak-anak. Lebih-lebih lagi sewaktu melakukan aktiviti yang positif seperti gotong-royong atau mendengar ceramah. Tingkah laku ini boleh meninggalkan kesan negatif kepada anak-anak kecil ini.

Adab 17
Jika terjumpa atau berselisih dengan seseorang yang dikenali, ucapkan ‘Assalamualaikum’ atau ‘hai’.

Adab 18
Tutup mulut setiap kali batuk atau bersin. Jangan sesekali mengorek hidung di hadapan khalayak ramai.

Adab 19
Apabila membuka dan ingin melalui sesebuah pintu, pegang sementara pintu tersebut sambil memberi laluan kepada orang yang berada di belakang anda. Secara tidak langsung, anda menunjukkan sikap menghormati orang lain kepada si manja.

Adab 20
Apabila melihat ahli keluarga, jiran atau individu yang dikenali sedang melakukan sesuatu kerja, ringankan mulut untuk bertanya “ada apa-apa yang boleh saya tolong?” Jika mereka jawab “ya,” bantulah mereka. Si manja akan mempelajari sesuatu yang baharu.

Adab 21
Apabila seseorang meminta bantuan, hulurkanlah pertolongan kepadanya tanpa membebel atau merungut.

Adab 22
Apabila seseorang menghulurkan bantuan, jangan lupa ucapkan “terima kasih.” Tegaskan kepada si manja bahawa ucapan terima kasih itu boleh menjadikan orang lain suka dan sedia menolong kita pada masa-masa akan datang.

Adab 23
Gunakan perkakas makanan dengan betul. Terangkan kepada anak anda satu persatu tentang perkakas makanan yang kerap digunakannya supaya si manja dapat membiasakan diri apabila berada di luar rumah.

Adab 24

Sentiasa bawa tisu atau sapu tangan bersama. Ia boleh digunakan untuk menutup mulut apabila batuk atau bersin, mengelap tangan dan menyapu sebarang kekotoran yang ada bila perlu.

Adab 25
Jangan biasakan diri mencapai sesuatu barang di atas meja. Sebaiknya bertanya dan minta bantuan untuk barang itu dihulurkan kepada anda.

Monday, 25 March 2013

baby comeiiii

semalam masa balik keja
kitaorg singgah kt tmpat basuh keta
sementara tgu keta siap
lepak makan dulu

ada satu couple ni
ngan baby girl diaorg
comeiiii sgt baby tu
rambut lebat
kepala kecikkk jerk
muka mcm baapk dia
germammmm sgt tgk



huuuuuaaaaa
nak baby jgk
bila tgk baby camtu
mmg tingin sgt baby girl
tapi kalau dpt baby boy lagi pun
xpela jgk
yg penting baby
suka sgt baby kecik2 camtu
mengeliat2 comeiiii jerk

insyaallah
kalau ada rezki
mmg nak lagi
tapi bila fkrkan azab di hospital
tu yg xsanggup
huuuuuaaaaa




shopping online

hari ni
kita nak citer pasal shopping online
yg menjadi trend terkini
korang penah shopping online x??
tipula kalau jwb xpenah tu
hahahahhahah

sejak zaman facebook ni
mcm2 benda dah dijualnya
dulu mula2 tu
xla byk sgt
tapi skrg
rasa fb tu mcm supermarket plak
iklan jual brg
lagi byk dr status2 lain
boring gak tgk

mcm2la ada
baju,tudung,kuih
rendang,kolagen,toys
botol susu
cakap je apa ko nak
semua ada kat situ
senang jerk
klik sana,klik sini
terus sampai

aku pun mmg pembeli tegar
secara online ni
yela kan
skrg ni dah xde msa nak pg kedai
belek brg lama2
baru nak beli
mau meraung bdk2 tecik tu tunggu
hahahahha
so beli online sng skt

brg yg slalu aku beli
tudung,toys,botol susu
baju anak2, kain skali skala la
so parcel utk aku
sokmo jerk sampai kat opis
hahaahahah
sabar jelakan

masa cuti pantang hari tu
mmg keja membeli jela
bosan kan dok umah je
so tgn pun gatalla

bkn apa
beli online kan sng
mudah,jimat masa
jimat tenaga
kdg2 harga lbh murah
pam susu spectra aku tu pun
aku beli online
sonang baitu




alhamdulillah
selama bershopping online ni
xpenah kena tipu lagi
tapi mmg kena sentiasa berhati2
coz byk jugak case penjul
yg menipu pelanggan
dpt duit
terus senyap
deactivate akaun fb
xberkat dunia akhirat org camtu

so....kpd ladies di luar sana
enjoy ur shoping!!!!!




bukit merah







gambar holiday last year
ke bukit merah
then bwk bdk2 pg
zoo taiping
baru nak update
sebagai kenangan
short vacation jgk
biasala kitaorg kan
setiap saat bersama keluarga
sgt berharga
perlu diisi dgn xtvt bermakna
sbgai balasan
kesabaran anak2 ditinggalkan
mama n abah
yg sibuk bekerja

terima kasih!

baru sudah gosok baju
berpeluh2 ni haaaa
gosok 2 pasng terus
yg berpoluh tu
coz gosok baju batik
mmg mencabar minda sungguh
gosok baju batik
slalu antaq dry clean
tapi yg ni xsempat nk pg anta

di saat me update blog ni
aqeem dah tdo
amik kat rmh pengasuh td
dah dekat kul 7
smpai umah
tukar baju...bg susu
guling pi,guling mai
dia tdoq
letihla tu,tdoq awai

along plak ada kat bawah
ngan tok nab n wan
dgr dok baca iqra
satgi mesti sambung wat keja sekolah

alhamdulillah
syukur sgt coz
duduk ngan parents
bolehla jgk
depa tlg tgkkan anak2
esp aiman coz kdg2
me mmg xsempat nak fokus kt dia
sdgkan dia perlukan perhatian
coz tgh membesarkan

tapi kdg2 me kalah jgk
mengabaikan dia di saat adik
inginkan perhatian jugak
dgn keadaan diri
yg menguruskan anak2
tanpa suami disisi
sokongan dan bantuan keluarga
amat bermakna

me xdapat bygkan
tanpa sokongan+bantuan family
me uruskan bdk2 ni sorang diri
mau sebulan skali basuh kain
dapur xberasap
rumah xberkemas
lintang pukang jadiknya

alhamdulillah
me dapat peluang
tukar dekat ngan parents
boleh menjaga diaorg
sementara diaorg masih ada
nila peluang me nak berbakti
kat diaorg
masa dpt tkr hari tu
berbelah bagi jgk
coz mr AR baru keja kt kerteh
dok putrajaya
dkt skt dia ulang alik

finally
bila fikirkan balik
me pilih utk blk kampung
coz ke depan nanti
belum tentu ada peluang ni lagi
post xbyk
sementara mak ayah masih ada
nila peluang utk jaga depa
cucu2 tu la penghilang sunyi depa
xdapt bygkan kalau depa
dok dua ja kat rmh tu
mesti sunyi esp my mum

terima kasih ya Allah
atas kurniaan Mu ini
harap dapat terus temankan diaorg
dapat jaga diaorg
even xsetanding diaorg jaga me

sesungguhnya
terima kasih
mama n abah
atas segala pengorbanan
kasih sayang
penat lelah
membantu anak mu ini
hingga ke akhir hayat kalian
moga kalian bahagia
dunia akhirat
insyaallah

 
 

priceless!!!!



xsabar nak balik jumpa anak2 mama
rinduuuu sangat2





loya-loya

salam semua....
hari ni nak citer pasal loya2
tah kenapa
dari pagi td rasa loya2 jerk

so sms mr AR
dia kata pg check tgk
me jwbla...xkan kot
kan dah pasang implan
tapi mmg xperiod since pasang ari tu
so dia kata check la dulu
me jawab xnak....takutttttt
huuuuuuuuaaaaaa

actually bila tanya mr google
it's normal bila pakai implan
period jadi xteratur
ada yg lama sgt
ada yg xdtg langsung
so for me it's normal la kan
harapnya camtula kan

rabu ni
ada check-up dgn o&g balik
so blh consult dgn doc psl implan ni
harap semuanya ok
mmg nak sgt baby
tapi kesihatan xmengizinkan lagi
nak buat camna kan
huhuhuhuhu



Sunday, 24 March 2013

vitamin anak-anak

salam semua
kali ni nak citer
pasal vitamin plak
vitamin untuk kanak2
macam aiman tu
sebelum ni me bg dia makan
vitamin champs tu ajer
tu pun ikut mood dia la
mau time rajin
sehari smpai 3, 4 bijik
mau angin malas
sebijik pun makan xhbs
geram betul

baru2 ni abahnya balik
sibuk nak carik vitamin
konon anak kwn dia mkn
bagus.... 
 so jumpala vitaminnya
kat guardian
harga lps disc
dapat dlm rm80++
ada 90 biji
kalau mkn sebijik sehari
so tahan 3 bulan
berbaloi kot

so nila ghupenya
vitamin tu


ni plak khasiatnya
yg me dpt dari mr google:

NATURE’S WAY KIDS SMART FISH OIL is the delicious fruit flavoured chewable burstlet that is packed with Omega-3.  Research shows Omega-3 can help support healthy brain function, learning and behaviour.

semakin dewasa

entri kali ni
nak citer pasal along
yang semakin dewasa
esp bila dah masuk sekolah
ngan ada adik ni

alhamdulillah
sejak msk sekolah
byk yg dia dah pandai
abc,matematik
arab,baca yasin
doa2,lagu2
kira makin luasla
pengetahuannya tu

yelakan...kalau kat rmh
blajar kot tv jerk
kt tv plak
bkn semua katun tu bgs
mcm spongebob tu
ckp tah hapa2
pengaruh xelok jgk tu

sekarang nampak dah makin tinggi
hari tu ukur
dah 90cm
xlama lagi blh ptg mama
coz mama tinggi 150cm jerk
hehehehehe
sekejap je dah besar anak mama
tambah skrg
badan nmpk susut skt
maybe coz lth kt skolah
so nmpk makin panjang

sejak ada adik ni
nmpak makin bertanggungjawab
even kdg2 dikhianat jgk adik tu
adik plak selamba
abg xlayan pun
makin disondolnya abg tu

skrg pun dah jadi
makin sensitif
klau gaduh ngan mama
pastu mama wat xlayan
mula2 wat muka angry bird
pastu mula la sedih
then mula minta maaf balik
hahahahah
sayang anak mama

tapi kdg2 buat prgai jgk
tu yg xtahan tu
esp pagi2
dahla mama kalut ngan adik
so kdg2 kena la jgk
ngan mama

along mmg anak yg manja
maybe coz lama baru ada adik
cpt kesian kat org
sensitip,ckp banyak
coz ada tahi lalat kt mulut
tapi kalau xde
mmg sunyi
hahahahahah

mama harap along
jadi anak yg soleh
berjaya dunia akhirat
jadi abang yg baik utk adik
boleh jaga adik
sampai bila2
insyaallah
mama sayang semuanya
muuuaahhhhh









preparation

salam semua....
apa xtvt waktu ptg camni?
holiday mode
or msh di opis???

skrg dah dkt penghujung mac
next month dah april
which is aiman's birthday
so we plan
untuk buat double celbration this year
for aiman n aqeem

so lately
mama tgh bz dgn preparation
utk majlis besday ni
biasala kan
nak crk item for goodies bag
decoration bla bla bla

tahun ni jgk
aiman nak celeb besday
ngan kwn2 kat tadika
coz baru ni
kwn tadika dia ada buat
so we plan a small celeb
for him with
his fren at skool

apa pun
semuanya bergantung
kepada tarikh cuti abah
if abah is not available
we have to move the date to may


xpela...yg pntg a celebration
a small celebration sajer
cuma utk menghiburkan hati anak2
yg sering ditinggalkan
coz mama ngan abah sibuk
really missed a moments
with them
kadang2 rasa nak resigned
dok rumah jaga anak jer
tapi mampukah aku
jadik ibu yg sabar????
haahahhaahah

apa pun
wish me luck
with my preparation
i'll update the celeb
when the time has come
byeeeee

kau tak pernah jauh

di saat jiwa kacau ni
tetiba dengar balik lagu nora ni
jadi lagu tema apa tah
so layannnzzzzz
lagu feveret me dulu
to MR AR....kau tak pernah jauh...1437!

********************

Oh...
Di mana pun ku berdiri
Kau kan tetap kuingati
Kau selalu dekat dalam hati ini

Dan tak pernah sehari pun
Hari-hari yang berlalu
Tanpa aku merindu mu kekasihku

Saat kita berjauhan
Jangan ada rasa bimbang
Kerna cinta menyatukan perasaan

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Kekasih... kepadamu... kekasih

mencari rezki

hi semua...
tgh ngantuk tahap gaban
nila jadiknya kalau perut dah kenyang
mata pun berat mcm mata garfield
heehehehehhe

hari ni nak bercerita
kisah ditinggalkan
apa tu?
kisah ditinggalkan suami
demi mencari rezki
untuk isteri dan anak2

dunia zaman skrg
perkahwinan jarak jauh tu
dah jadi normal
ramai dah camtu
laki kat sana
bini kat sini
mcm kami berdua
since khwn dah cmni
maybe smpai ke akhir hayat camni
dah kejanya camtukan

cuma dulu masa xde anak lg
me xterasa sangat
me boleh terima
bila mr AR pegi keja lama2

tapi sekarang
bila anak2 ada
sedih jgk tgk diaorg
xde family yg complete
esp kalau ada event
mcm kenduri kendara ke
hari raya ke
gathering ke
ayah diaorang takde
terasa sgt kesian ok
kat anak2 i

maybe skrg diaorg kecik lagi
xfaham apa2
tapi maknya yg emo lebih
drama jerk
haahhahah

tapi kadang2 risau jgk
apa perasaan diaorg bila besar nant
ayah xde masa hari penyampaian hadiah
ayah xde masa tgh struggle nak exam
mesti stress jgk kan
harap mama jela
harap mama boleh handle
bagi semangat ibu dan ayah
masa diaorg perlukan
harap mama mampu jadi pengganti abah
mama mampu jd teman setia diaorg
sampai bila2
coz dgn keja abah camtu
mmg sampai bila2 pun akan camtu
yg penting mama ngan anak2
kena kuat semangat

harap bila diaorg dah dewasa nant
diaorg faham yg abahnya mencari rezki
mmg kesian katdiaorg
tapi nak buat camna
moga anak2 mama kuat semangat
lebih kuat lagi dr mama
insyaallah....
moga Allah sentiasa melindungi kita
so layan lagu
salam semua ni
kisah aa carik rezki jgk
tglkan anak bini
itulah hidup zaman skrg
semuanya perlukan pengorbanan
moga pengorbanan itu berbaloi
amin

Saturday, 23 March 2013

14 month old

juz nak share info dari baby center. sekejap je kan dah 14 bulan si aqeem ketet tu.mmg pun dalam usia camni,bila makan, dia jadik 'chipmunk'...hahahahah.bersepah2.memang sgt penat but i have to,kalau x,sapa lagi nak handle kan?moga tuhan bg kekuatan utk besarkan anak2 yg makin macam2 kerenahnya...love both of you so much...muuuuaahhhhhh
 
How your toddler's growing
Your toddler is mastering new skills left and right these days, from waving bye-bye to
drinking from a cup. But one thing he probably hasn't got to grips with yet is adult table manners. That's OK: it's too early for him to understand or manage this kind of politeness. Eating is a learning experience, and at this age learning tends to be messy. So spread a splash mat (or messmat) under his highchair and set him free; let him learn to use a spoon at his own pace, examine the texture of egg, and find out how far peas can roll.

Your life: toddler-proofing your home
You may as well let your toddler do what he wants with his food, as you probably won't have much luck trying to stop him. Why? At this age, the
things you say no to have the most allure, so grin and bear it, and make sure your house is childproofed. If you cover sockets, lock low cupboards, and keep fragile items out of reach, he'll be safe and you can relax a bit. Double-check that your kitchen and bathroom are adequately childproofed too.

Feeling low?
Being the parent of a demanding toddler can take its toll. If your toddler is still waking you up at night you could be feeling the effects of chronic
sleep deprivation. You may be consoled by the fact that many parents are in the same position as you. Read some tips from other BabyCenter parents on how they manage to cope with tiredness.

Sometimes you just need a break for a few hours during the day. Encouraging your husband to
help out more can be one approach, or you could try asking a relative to have your little one for an afternoon a week to give you some space. Or perhaps a friend could help. In the meantime, help your toddler to get the rest that you both need. Find out more about getting your toddler into good sleep habits.


cuti yang singkat

salam semua
apa xtvt korang sempena cuti sekolah ni?
mesti berjela2 listnya kan
syoknya
kami xblh nak plan camtu
coz abah bebudak ni kan
pyh cuti skrg
yela...keja tmpat baru
sian aiman
huhuhuhuhu

so khamis lps
baru balik dr sabak bernam
jumaat pg beg semalam x bukak lg
kitaorg gerka ke penang
ngan tok nab n acu
bwk budak2 ni jalan
kang bosan plak cuti sekolah
xkemana2
so decide bwk lpak kt
tm resort
sambil lyn mandi kolam

otw tu singgah makan
kat manhattan di sunway carnival mall
seronok tgk aiman
makan siput kegemaran dia tu
adik pun layan fries
well behave
syg anak2 mama
smpai hotel
terus check-in
lepak2 jap
daalm kul 6 kuar
pg gurney
bawak aiman jerk
tgl adik ngan tok nab
kalau bwk adik
apa pun xboleh
hahahahahaah

so sempatla mama
shopping menyopping
selalu dtg sini dgn bdk2 tu
skt mata je memandang
beli apa pun xsmpat
kalut semacam
so hari ni
boleh shopping dgn tenang
haahhahahaha

taapu mcd
pastu gerak balik hotel
aqeem tah dah buli tok nab
camna la kat hotel tu
hahahahahahah

so malam tu
dinner...patu lepak2 je tgk tv
kitaorg amik bilik management
so dia luas skit
aqeem sibuk dok tawaf satu apartment
letih maknya mengekor
huuuuuuaaaaaa

pg besok buat sandwich
breakfast
pastu apa lg
sibuk ajak mandi kolam
so kali ni
maknya kena layan
slalu abah yg bawak kan
tapi ni dah abah xde
kenala jd ibu tunggul
sonok kemain aqeem ketet tu main air
pastu bwk jalan2 tepi pantai jap
then naik atas
siap2 utk balik

otrw blk
singgah kat bertam makan ikan bakar
blk pg knduri sedara kt jitra
then blh lajak ke pdg bsr
hahahahahahah
sakan sungguh

so smapai umah
dah lth tahap gaban ok
mmg sgt penat
tp utk anak2
mama gagahkan jgk
huhuhuhu

ngantuk tahap gaban dah ni
tp si ketet tu aktif lg
ni dok mlyan dia
smbl sembang ngan along

mama:along,esok dok umah ateh k,jgn nakal2
along : dok rmh ateh je ke ? (soklan mcm bosan)
mama: yela,mama work 5 hari,pastu mama cuti,
nant kita jalan lg k
along: ok mama,sayang mama

so mama kena plan xtvt utk next week plak
supaya dia xbosan
sian along
huhuhuhhuhu
aqeem????
dia kan tecik lg
xkisah pun
apa yg jadik
aku tetap happy
hahahahah
sayang adik...muuuaahhhhh

Tuesday, 19 March 2013

orang yang hebat


kusus la pulok

salam semua
hari ni me bersiaran 
dari sabak bernam
coz berkusus kat sini
lama dah xpi kusus jauh2 ni
ni pun terpaksala kan
coz kusus tu ada kt sini ja
demi menambah ilmu pengetahuan
ku gagahkan juga

pagi tadi tepon
hero2 ku mcm ragam
yg abang okla kan
tp si ketet tu
asyk ngs jer
susu pun xanak minum
carik mama dia la tu
sian anak mama
tok kata dr kul 9-12
asyk ngs jer
sampai letihla
baru tdo meniarap dlm buai
sabarla anak2 mama
lagi 2 hari mama balik sayang
dahla abah lg sebulan baru nk balik
huuuuaaaaaaa