Friday, 31 August 2012

be strong baby!!!!


Wednesday, 29 August 2012

rezki

saja nk kongsi
apa yg me  dgr dlm motivasi pagi
 kt ikim.fm smlm
ttg bersyukur dgn rezki yg ada

kita sbgai rkyat msia
kena bsyukur
coz makanan sentiasa cukup
cuba bayangkan rakyat di somalia nun
jenuh menderita kelaparan

kita kat sini
suka membazir2 makanan
esp kalau couple yg tgh bercinta
kata penceramah tu...
klau nk tgk laki bini
klau mkn...xpndg kiri knan dah
dalam pinggan pasangan pun disapunya

tapi kalau couple
mkn pun malu2
satu sudu pun xhbs
kan membazir namanya
tp blk rmh keruk periuk nasik
laparrrrrr....hahaha

betul ke camtu???
cuber korang ingt blk sama xmcm time korang couple2 dolu???
hahaha


sixth sense

pagi tadi dengar lagu ni kat ikim.fm....sedap jgk
so apa lagi...layanzzzz

d.e.m.a.m

hadoiiiiii....
seminggu ni kalut skt.....
sejak jd ibu tunggul ni....kalut sktla
coz bapaknya dah blk kan
ank2 plak demam
bermula dgn aiman since raya ke2
berjangkit plak kat aqeem
sampaila sekarang2 xbaik2 lg

aqeem masa raya hari tu demamnya on off on off gitu
tapi isnin lepas.....badannya panas balik
selasa tu dgn maknya skali demam
smpai berair mata2
pi amik ubat tiga2 skali

yg aiman ahad hari tu abah dah bwk pi neb sblm dia blk
msh jugak on off demamnya
so seminggu ni tdor malam ibunya xbrapa nak lenala
jap jap abg batuk....jap jap adik batuk
semalam batuk aqeem makin menjadi2
dia tdoq pun xlena....ngs jerk
sian anak mama....dugaan semua tu
hukhukhuk
mau jd cmni mula la ingt kat abahnya
xcukup kakitangan nak melayan merap anak2 ni

aqeem since me cuti raya hari tu
asyk nk melekat jerk
kalau nmpk kelibat maknya
menangis sungguh2 kalau me x amik
tok nab pujuk pun xjalan
sakit kepala......kelam kabut siap pepagi
dok dgr dia ngs tu...selagi xamik
bila kita dah amik....sengih jerrrr
very the notti anak mama ni ek....
apa pun....sbrlah hati
hari ni dah khamis....bsok cuti 3 hari
boleh melayan manja anak2 mu itu
moga anak2 mama cepat sembuh....amin
love both of u!!!!!muaaaahhhhh.......



Tuesday, 28 August 2012

raya part 2

ok....now smbg lg citer raya k
hari ke2 kat rmh PIL.....dok rmh jerkkkk
lepak2 jerk kt rmh
mr AR mmg cmtu.....bila semua org p bjln ka
shopping ka....kmi semua melangut kat rmh
bila semua org ada kat rh
bru dia sbuk nak ajak kami p jalan
xpun bila semua org p jln
tgal kmi ja kat rmh
bru dia kalut ajak p jalan
anak tdoq pun dikejutnya
geram betol den tau.....

so hari jumaat tu...pak mentua me sbuk
siapkan lomang...nak bakar besoknya
kalau xsilap...dekat 33 batang jgk dibakarnya
byk gilerrrrrr
mmgla byk....30 batang je nak bg org
ko bayangkan??????
coz kat sini amalan dia...msk2 byk2
then anta pi rmh jiran2
so ptg jumaat tu pakat siapkan bhn2 nak msk bsokla
sronok kt rmh ni
ramai yg buat keja
yela....laki den tu kan ramai adik beradik pompuan
mau kat rmh aku.....aku ngan mak aku jela
pnt badan..penat mulut membebel kat adik2 bertuah aku tu
yg lastly aku jgk kena buat benda tu....gerammmmmm betul

hari sabtu.....mr AR sibuk ajk kuar
nak crk songkok aiman ngan stokin aqeem
kan aku dah ckp...org smua sbuk kat dapur
dia ajak aku kuar
so pg tu kuar jap ke kulai
dapatla carik songkok aiman
legging untuk aqeem apa bagai
thari dah balik
ingt ptg tu blhla tlg kat dapur
skali si kecik bambam tu melekat jerkkk
xnak lepas2 mak dia
dkt ptg jgk baru aku msk dapur
n kebanyakkannya dah siapla
heheheh....menantu hantu...cmtula

macam2 ada......lemang ada
serunding kelapa ada,rendang daging ada
msk lemak cili api ada,ayam msk merah pun ada
kakak2 ipar n adik ipar aku sbuk packing anta kt org kampung
meriah gilerrrr

so....di pagi raya
selepas sembahyang raya
jalan2 rmh sedara mr AR yg terdekat
pastu blk rmh....melantak
mandi....tdoq xingat dunia
asyk ulang makan jer
apa taknya.....pak mentua aku msk nasi jagung
lyn dengan aym masak merah
sedap gilerrrrr.....terliur plak aku smbil menaip ni
hehehheheheh
raya tahun depan la plak oiiiii

malam tu berjalan lg
coz raya ke3 nak blk aloq staq dah kan
so tawaf siap2 mana yg ada
raya kedua....pg amik mak mentua aku cuci darah kat kulai
terus ke skudai rmh makcik mr AR
dapat jugak aku merasa laksa johor kat sini
best gilerrrrrr
kalau bab makan....semua jd gilerrrr
hahahahah....cmna nk kurus tu????
xpe...hari raya la...
setahun sekalik..alasannnnn...hehhehe

dari situ gerak ke pontian...then blk kg mak mentua aku kat muar
gilerr ahhhh....dr pontian kul 3.30...smpai muar kul 7 jgk
jem nak mampos
mcm2 parit dah aku jumpak
xsmpai2 jgk
kira smpai jerk kampung...trs mandi...
salin baju...coz dah penat sgt mlyn jem

tp mlm tu penat2 pun
kuar lg crk mee bandung
dgn hujan kilat bagai
dgn anak2 demam apa
usung jgk
gigih betul mak bapak korang kan
pg port biasa...frust plk
dia xbukak lg
last2 try crk kot bndar muar tu
jumpak satu kedai
and dia punya mee bandung mmg best
teringat2 smpai skrg...mmg maveles la

so next day...kul 8 lbh dah gerak blk alor star
coz nak sngah putrajaya
ziarah pusara adam irfan
smpai as dkt kul 6 jgk
coz byk berenti
melayan si aiman yg demam dan asyk muntah2
tu jerk citer raya tahun ni
sila lyn gambar2 yg ada k
selamat hari raya
maaf zahir batin



Monday, 27 August 2012

raya part 1

ok semua
ni baru nak citer bab raya
yg dah seminggu berlalu
basi pun xpe....nak citer jgk
hahahahahah

tahun ni beraya di kampung mr AR
nak kata ikut turn
xjgk....coz kami flexible
memandangkan this year dia dpt blk raya
me bg chance la kat dia
blk rmh mak dia
dah me hari2 dok ngan mak me kan
sbnrnya sedih jgk
sian kat mak me
tinggal sorang2...dia bkn larat sgt
mesti bosan giler tgl yg jantan2 je kat rumah
tapi nak buat cmna kan
anak dara dia yg sorang ni dah berlaki
kena la ikut laki beraya di mana
mujur atas kapal tu xblh ikut
kalau x, mau diangkutnya aku skali beraya atas tu
hahahahha.....xde maknanya ok

so kitaorg gerak balik thari rabu
singgah kl dulu coz bsoknya plan nak shopping
xhbs2 lg shopping
dah tu.....org len dah hbs shopping
tokey den xbalik2 lg....nak buat camno
singgah tdo rmh mcik me di kajang

so besoknya tglkan bdk tecik bam2 tu kat makcik
kitaorg gerak ke sogo
kul 9.30 pg dah smpai
sogo xbukak lg
hahahhahahah....smgt gilerrr
ingtkan kami jerk yg smgat
rupanya berlambak dah org dok tgu

so kul 10 sogo bukak.....terjahhhhhh
xshopping sgt pun
dptla baju utk atoknya,jeans utk bapaknya
seluar aiman,kasut aiman,blaus utk me,kasut utk me....
kasut lagikkkkk?????hehehheeh....standardla kan
sale....kena la belik....alasan lagikkkkk

kitaorg gerak balik dlm kul 1 gitu.....
smpai kajang....siap2....dlm kul 3 gerak balik kulai
sampai ngam2 org nak berbukak
aiman tdo spnjg perjalanan
lega rasa...kalau idak....
asyk tnya...bila nak smpai mama???
bila nak smpai?????/
bengang aku nak menjawabnya
so bila dia tdoq...aman dunia....
hahhahahahahah

okla.....kita smbg next entri plak k....
byeeeee

Sunday, 26 August 2012

cuti sakan

salam aidilfitri
dah seminggu beraya
baru nak ucap selamat hari raya
hehehhehehe
almaklumla
raya sakan....xsempat update blog
setelah raya sakan
pakat demam sakan plak
lagila xsempat beronline bagai

tadi mr AR pun dah gerak balik kerteh
bila musim2 cuti camni
cuti 2minggu dia tu rasa kejap jerkkk
xsempat nak beraya....drebar dah balik
kena tgu 2 mgu lgla baru nak bjalan plak

1st day keja setelah cuti seminggu
malas gila nak bangun
sampai bunyi alarm henfon pun dah xkenal
hahahahhahah
pagi tadi dgr bunyi bsg gila
apa ke bendanya yg memekak sgt ni?????
org nak tdo pun xsenang
dlm bengang2 tu
last2 baru ingat
tu bunyi jam henpon la
kena bgnla.....skali tgk....6.45
kelam kabut
susu pun xdan nak pam
amik kau...hahahha
mulala nak moody xtentu pasal
semua org nak dimarhnya...heheheheheh

sekejap jerk rasa cuti seminggu
cuba srh pg keja
seminggu rasa mcm bertahun jerkkkk
nak tunggu khamis mcm lama gilerrrrr
ni nak menunggu mr Ar balik lg 2 minggu
lagila lama rasanya
sabar jela.....

okla......citer raya me citer next entri k...
bubbbbbyyyyyeeeee




Saturday, 25 August 2012

jejaka idaman malaya







jejaka idaman malaya....ustaz don
selamat diijabkabulkan dgn buah hatinya
moga bahagia ke akhir hayat...insyaallah

Sunday, 12 August 2012

16 Fakta Bayi Baru Lahir Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi berusia 6 bulan
• Bayi tiada air mata. Mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5 minggu.
• Mereka mempunyai lebih tulang. Orang dewasa mempunyai 206 dan bayi pula 300 tulang. Kebanyakan dari tulang tersebut bercantum semasa bayi membesar.

• Empat dari 10 bayi mempunyai tanda lahir.
• Bayi mempunyai deria bau yang kuat. Boleh mengenali bau badan ibu sebaik dilahirkan.
• Penglihatan bayi kabur sebaik sahaja dilahirkan.
• Rambut bayi yang tumbuh semasa dalam rahim ibu akan gugur beransur ansur dan digantikan sepenuhnya oleh rambut baru apabila berusia 6 bulan.
• Bayi baru lahir secara genetiknya mempunyai deria bunyi yang kuat. Boleh membezakan bunyi-bunyian dan boleh mengenali suara ibu serta merta semasa dilahirkan
• Deria rasa bayi masih tidak berbentuk sepenuhnya semasa lahir. Tidak boleh membezakan rasa seperti manis atau masin dengan baik.
• Jantung bayi baru lahir berdenyut diantara 120-160 degupan seminit berbanding dengan degupan jantung orang dewasa iaitu 60-80 seminit.
• Bayi bernafas lebih cepat iaitu 30-50 nafas seminit berbanding dengan orang dewasa 16-20 nafas seminit.
• Berat bayi bertambah 2 kali ganda dari berat semasa lahir pada usia 6 bulan.
• Mendengarkan musik klasikal menambah kepintaran bayi.
• Bayi baru lahir tidur 15-20 jam sehari.
• Bayi cuma mempunyai satu lapisan kulit sebab itulah ia akan alah dan kemerahan dengan senang kepada losyen wangi, sentuhan kasar, gigitan serangga dan sebagainya.
• Bayi mempunyai kebolehan menyelam sebaik dilahirkan tetapi kebolehan tersebut akan hilang dengan cepatnya.

wanita cantik

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya “Mengapa engkau menangis?"

"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?" 

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "
"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu "
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.
Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu:

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya – tempat dimana cinta itu ada."


orang yang beruntung

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh... 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap di waktu itu sembahyang terbaik darinya. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah. Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang... sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.


Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.

Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid Allah izinkan terus masuk Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung. Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya

life will be meaningless without you....

seorang lelaki balik rumah...dia jadi hairan giler halaman rumah
> berselerak surat
di peti pos tak berambil anak-anak tengah main
> korek-korek tanah
> kotor, baju compang camping, penuh dengan tanah dan kotoran rambut tak
> bersikat, tak bermandi, masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut ruang
> tamu lagi teruk berselerak lelaki itu melaung nama isterinya....sepi tiada
> jawapan masuk ke dapur sinki penuh dengan pinggan mangkuk tidak berbasuh
> periuk tidak bercuci mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan
> yang dimasak masuk ke bilik air baju masih belum berbasuh apatah lagi
> berendam lelaki itu cemas mencari isterinya dia bergegas ke tingkat atas
> melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku "awak sakit
> ke?"..tanya lelaki itu "tak lah", jawab isterinya ringkas "kenapa teruk
> sangat rumah kita hari ni", tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan
> di
> dahi isterinya, kot-kot isterinya demam balas isterinya "wahai suamiku,
> semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah
> seorang suri rumah, duduk di rumah tidak sepenat diri abg yang duduk di
> pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah
> yang
>
> menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang.....NAH, HARI INI SAYA
> TIDAK MELAKUKAN KERJA-KERJA YANG BIASA SAYA LAKUKAN SETIAP HARI"
>
> Best baca sampai abis!!!. It's true.
>
> To share..Dari Ilham seorang lelaki...
>
> "Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel,merengek atau
> mengilai seperti
pontianak. Seburuk-buruk perangai wanita, ia akanterus
> melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan... " Ibu, ibu... engkau
> lah ratu hari ku....."
>
> Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? I dunno lah anak-anak sekarang,tetapi
> when i was small, sekiranya emak tiada, semua jadi serba tidak kena!
> Usahkan seminggu, dua hari sahaja dia tiada dirumah, hidup bagaikan dah
> tak bermakna. Memanglah, mula-mulanya emak keluar rumah, hati melonjak
> HAPPINESS!!!  Kalau mak tak ada, telinga boleh lega sebab if she's around,
> for sure 24 hours tak habis-habis berleter.... pottttt peeettt pooott
> ,peettttt,boleh  pecah eardrums. And if mak menjerit, boleh bergegar isi
> perut. Silap
gaya,  tingkap pun boleh tercabut...  And if mak takde,
> BangZaiiiiii!!! MerdeKa!!! FreeDoMmmmmm!!! Can do  whatever!!! Boleh main
> bleyblade sampai senja, boleh tido rumah kawan,  boleh chatting sampai nak
> terkeluar biji bola mata, boleh bergayut kat  talipon ngan "dear" sampai
> subuh and paling shiookkk, boleh ponteng solat!!  But, the happiness does
> not long last. Masuk hari ke-2 dah terasa  kehilangan. Sepi betul rasanya
> bila tak mendengar leteran mak. Rumah jadik sesepi-sepinya cam "haunted
> village". Pada ketika itulah baru kita sedar bahawa leteran mak yang
> seperti murai, sebenarnya penyeri rumah. Tanpa  leteran itu, semunya
> seperti MATI...
>
> Without mum, hidup ni tak ada cabaran, not challenging, no suspense.Balik
> kul braper pun, takde orang nak membebel, takde orang nak pulas telinga.
> Our life graph becomes very the monotenous, then we realised, jari jemari
> mak yang suka cubit dah memiat telinga rupanya menjadikan hidup lebih
> bermakna.
>
> Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari. Biarlah dia  menjentik
> telinga. Tanpanya, hidup tidak berseri dan tak bererti.  Demikianlah
> besarnya erti seorang EMAK, IBU, UMMI, MUMMY, MAMA in our life!!
>

>
> Kau Isteri Ku....
>
> Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman skarang ... Ibu sekarang
> tidak mencubit atau memiat telinga anak-anak. Itu mungkin one of the
> reason
> why anak-anak tak berapa takut and at times, hanya memekakkan telinga
> setiap kali ibu memberi "ceramah percuma". Mungkin anak-anak tak terasa
> kehilangan
> or boleh jadi melompat keriangan bila ibu takde kat rumah (for instance if
> she's gone for a short holiday). Budak-budak sekarang ramai kawan,banyak
> caranya mereka mengisi waktu. They will go for movies, clubbing, or most
> to most lepak kat happening places.. As for me is different, if my wife is
> not
> at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada
> dirumah, kepala slalu  pening. Pantang kalau isteri ada kat rumah and i'm
> off duty, sure at times boleh  membuat kepala berserabut. Kalau madame
> takde kat rumah, alangkah  tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita
> suka. 
>
> Boleh belengkar kat depan TV  tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal.
> Pendek kata,FreeeDoMmmmmlah!!  But hairan bin ajaib, when dia betul-betul
> pergi meaning "She's Gone",  aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua
> memanglah shiookkkk, no once shouting from the kitchen for help, no one to
> komen this and that, no one to criticise. Everything will be smooth...
> Tapi, masuk hari ketiga,i felt  something is missing. Lebih-lebih lagi
> bila tuala
> mandi dah berbau 'assshheemmmm', tak tahu mana nak carik yang baru.
> Colgate gigi dah abis, tak tahu kat mana dia stock up. Air suam dah abis,
> malas nak
> boil... Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office, ramai
> yang cun melecun, wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga
> yang mengetuk pintu  hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but
> the smile yang ikhlas, forever melekat kat hati and sukar ada pengganti. 
>
> Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer
> best pun jadik tak best.
Nasik bungkus faberite jadik tak faberite. Makan
> kat 5 star
> hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry
> basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah abis
> utk dipakai. Toilet dah  mula licin berdaki...lantai dah berbelak, tak
> dimop...Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling
> blindly... bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian. Jangan kata
> sebulan atau setahun.... belum seminggu isteri takde kat rumah,  aku dah
> terasa separuh pengsan. Bila bersendirian begini,dan terasa  malam begitu
> dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita bernama
> isteri...So guys out there... jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong
> dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa
> ingat
> dorang ni
sumer kuli ke?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren
> kita, sweetheart kita... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa
> nikah dulu
> cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??!! And furthermore, 
kan sama2
> keja carik rezeki, sama jugak lah buat keja rumah. Kadang2 bila poket kita
> sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling terdekat kita nak
> kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita. Dah ler satu hari
> keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi... penat tau!!  Kalau aku
> lah diberi peluang jadik seorang wanita... tak rela!!! So to all mums and
> wives out there... life will be meaningless without you
> mothers)....uuwaaaaaaaa!! sayangi la kaum perempuan krn tanpa mereka anda
> kehilangan sesuatu,hargai mereka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iklan


iklan hari raya yg top skrg ni
semua org dok citer pasal iklan ni
sgt touching ok
betapa sedihnya hari raya tanpa ayah dan ibu
tapi ahmad & fizi buktikan
even mak ayah dah xde
diaorg masih dihati

xdapat bayangkan cmna kalau my parents xde nant
cmna la hari raya kami nanti
dapat ke kitaorg berkumpul mcm selalu
or masing2 bawak haluan masing2
ntahla.....moga2 Allah panjangkan umur kedua ibu bapaku
untuk kami adik-beradik terus menumpang kasih mereka
amin...
luv u both!!!!!!

Friday, 10 August 2012

sejuk perut tengok...

moning semua....
entri pagi sabtu
coz aqeem dah tdo dgn selamatnya
aiman dok layan katun 
so bolehla mama dok conteng2
kalau x....
jgn harapla
aqeem skrg tgh gila menjulur
apa lagi....hb satu rumah di explorenya
pagi tadi nasib baik la
Allah tu Maha Pengasih
aku tjaga...tgk2 aqeem kat hjg kaki dah
skt lagi nak jatuh
dia tgh asyk dok gigit toys kat hujung tu
kussssss semangat
mujuq x jatuh
almaklumla....
omaknya kalau tdo...
xingat dunia....huhuhuhu
letih sgt....

minggu ni....dah 3 malam kitaorg tdo bilik atas
rumah my parents kan 2 tingkat
selama bersalin.....dkt 7 bulan me tdo kat bwh
dah diaorg turun kan katil masa me pantang
so xnaik2la tdoq kat atas
my parents pun tdo bwh temankan me ngan baby
aiman tdo ngan diaorg
so abah diaorg tdo sorang kat atas
berlagak bujang....sungguhhhhh xtahan
sabaq jela......hehehehhehe

malas tahap gaban nak berhijrah ke atas
coz byk benda nak kena angkut
pam susu la....susu aiman la
air masak la....air panas la
so keputusannya...
tdo jela kt bwh tu
semua dpn mata....
xpyh dok pindah randah
lagipun.....bolehla jgk family planning
hahhahahahah......

kenapa kitaorg berhijrah ke atas????
sebab ni la....


































































semuanya sebab budak pipi tembam ni
hehehehehe
nila anak buah i yg baru
MUHAMMAD RAYYAN DARWISY
baru tgk dunia isnin lepas
so....mak long dia kena pass baton la kan
hahahahhaha

aiman punyala xcited dpt tdoq ngan adik
yg aqeem plak...punyala ciwi
guling sana....guling sini....
penuh katil anak beranak
dah la dua2 tdoq buas
sat tgk kaki adik kt perut abg
sat kaki abg kat perut adik
sat2 abg peluk adik
sat2 adik peluk abg
apa pun.....very touching ok the view
best sgt tgk muka anak2 tdo
sejuk perut rasa
hilang sakit beranak tgk

moga anak2 mama jd anak2 yg soleh
sayang menyayangi satu sama lain
luv u lah!!!!muaaahhhh!!!!


kasut raya

salam semua
lama xmenconteng2
bz skit la
xlama lg kan nak cuti raya
so kena settle semua keja
b4 cuti panjang

hari ni plan nak kemas rumah kononnya
tapi si aqeem bam bam buat perangai
xtdoq2.....apa keja pun xjadi
dok ngadap dia jer la

so setelah satu hari memeram kat rmh
kul 6 td bru kuaq
pg kedai baby
nak carik kan kasut utk aqeem

masa aiman dlu aku jarang beli kasut
b4 dia boleh jalan
tapi kali ni xcited plak
coz tgk irene beli kasut last week

so ptg td pun bermula la misi
mencarik kasut cinderella
wat si aqeem

sampai jerk kat kedai
tgk x byk choice sgt
especially baby boy kan
setelah dok try dua tiga design
dapatla sepasang yg ngam dgn kaki dia
okla.....simple jerk coraknya
janji aqeem ada kasut utk raya ni
yeyeyyeyyeyeyye

 

juz 4 laugh.....

STUPID QUESTIONS WITH THE SMART ANSWERS:

BOY : May I hold your hand?
GIRL : No thanks, it isn't heavy.

GIRL : Say you love me! Say you love me!
BOY : You love me...

GIRL : If we become engaged will you give me a ring??
BOY : Sure, what's your phone number??

GIRL : I think the poorest people are the happiest.
BOY : Then marry me and we'll be the happiest couple

GIRL : Darling, I want to dance like this forever.
BOY : Don't you ever want to improve??

BOY : I love you and I could die for you!
GIRL : How soon??

BOY : I would go to the end of the world for you!
GIRL : Yes, but would you stay there??

SHARON : Have you ever had a hot passionate, burning kiss??
TRACY : I did once. He'd forgotten to take the cigarette out of his mouth.


MAN : You remind me of the sea.
WOMAN : Because I'm wild, romantic and exciting?
MAN : NO, because you make me sick.

WIFE : You tell a man something, it goes in one ear and comes out of the
other.
HUSBAND : You tell a woman something: It goes in both ears and comes out
of the mouth.

MARY : John says I'm pretty. Andy says I'm ugly.What do u think,
              Peter?
PETER : A bit of both. I think you're pretty ugly.

1) Girlfriend : "...And are you sure you love me and no one else ?"
    Boyfriend : "Dead Sure! I checked the whole list again yesterday".

2) Teacher : "Which is more important to us, the sun or the moon?"
     Pupil : "The moon".
     Teacher : "Why?"
     Pupil : "The moon gives us light at night when we need it but the sun
                 gives us light only in the day time when we don't need it".

3) Teacher : "What do you call a person who keeps on talking when people
     are no longer interested?"
     Pupil : "A teacher".

4) Waiter : "Would you like your coffee black?"
Customer : "What other colors do you have ?"

5) My father is so old that when he was in school, history was called
current affairs.

6) Teacher : "Sam, you talk a lot !"
Sam : "It's a family tradition".
Teacher : "What do you mean?"
Sam : "Sir, my grandpa was a street hawker, my father is a teacher".
Teacher : "What about your mother?"
Sam : "She's a woman".

7) Tom : "How should I convey the news to my father that I've failed?"
David: "You just send a telegram: Result declared, past year's performance
repeated".

8) Teacher : "Now, children, if I saw a man beating a donkey and stopped
him, what virtue would I be showing?"
Student : "Brotherly love".

9) Teacher : "Now, Sam, tell me frankly do you say prayers before eating?"

Sam : "No sir, I don't have to, my mom is a good cook".

10) Patient : "What are the chances of my recovering doctor?"
Doctor : "One hundred percent. Medical records show that nine out of ten
people die of the disease you have. Yours is the tenth case I've treated.
The others all died".

11) Teacher : " Can anybody give an example of COINCIDENCE?"
One Student : "Sir, my Mother and Father got married on the same day and
at the same time."

12) Teacher : " George Washington not only chopped down his father's
Cherry tree, but also admitted doing it.
Now do you know why his father didn't punish him ?"
One Student: " Because George still had the axe in is hand."

FORWARD TO EVERYONE YOU KNOW!!! =)
i hope u laugh 2

pilih nombor anda

Get a shock when you read about yourself.

IF you were born on the:

1st, 10th, 19th, 28th of any month you are number 1.

2nd, 11th, 20th, 29th of any month then you are number 2.

3rd, 12th, 21st, 30th of any month then you are number 3.

4th, 13th, 22nd, 31st of any month then you are Number 4.

5th, 14th, 23rd of any month then you are number 5.

6th, 15th, 24th of any month then you are number 6.

7th, 16th, 25th of any month then you are number 7.

8th, 17th, 26th of any month then you are number 8.

9th, 18th, 27th of any month then you are number 9.

Number 1: You are smart, a straight talker, funny, stubborn, hardworking, honest, jealous on a competitive basis, kind hearted, temperamental, friendly, and popular. You always want to be on the top and most likely to be independent. You are most likely to fall in love at a young age, but will marry once you mature! You are likely to have problems with people who have opposite views and you are most likely to take revenge over your enemies in a long time basis. You are a spender, but you will have a good profession in the future. If you are guy you will be very popular. You can go anywhere from the local shop to the heart of the parliament because you are positive and talented in numerous areas. But in your life you will always have some people who will work hard to bring you & your name down. Because of your intelligence, some might hate you. You are a pioneer, independent & original your best match is 4, 6, and 8 while a good match would be with 3, 5, 7

Number 2: No matter what, every one will love you because you are ruled by the Moon. You day dream a lot, you have a very low-self esteem, you need to have a back up for
every move in your life, you are very unpredictable. You tend to change according to time and circumstances, selfish, have a very strong sense of musical and artistic talent and powerful verbal communication. You can be sweet as an angel and can be ruthless when double-crossed. Some might say you have a sixth sense. You will become a poet,
writer, an artist or a businessperson. You are not strong in love, so your relationship will be in disarray until you settle down. If you are a girl, you will be responsible for your family. If you are a man, you tend to get involve in fights & arguments in the family. You will sacrifice your life for your family. You are gentle, intuitive with a broad vision. You
make a well-balanced person. Your best match is 2, 7, 5, and 9 no other people can put up with you!!!



Number 3: You are hardhearted and selfish most of the time. You always tend to have lots of problems within your family in the early stages but you will be able to cope with everything. You seem to have your way in everything. And from birth you would always have to work hard to achieve anything you want. You always make a point to set examples on others, especially the younger ones. Generally you are not a cool person. It's not easy dealing with you. A tough player you are! But once you are comfortable with someone, it will be a lasting friendship. You always earn respect from others. Your Ilk seems to have lots of worries and problems but they won't be for long. You will have
brilliant kids! You love money a bit too much so temptation will push you to try endlessly. You will look after your family and help friends, so you will spend a life time just being generous and kind (except for men born on the 21st). You love your freedom,
creative and ambitious, a person who brings beauty, hope & joy to this world!!! Your best match 6 and 9. Good match 1, 3, and 5

Number 4: You are very stubborn, very hard working but unlucky in important matters in life, very cool and helpful. You might repel people away from you, you may cause
nuisance to others if you area man, as you gifted are with understanding other people's problems. If you are a girl, you excel in your studies and arts. If you are a guy you spend most of your time with girl friends and you tend to have too much fun with your mates &
girls. Your friends will spend your time & money and get on with their life and you will be left empty handed. So be careful! You love to spend. Your positive side is that you are always around to help family and friends. You always fall in love with those younger than you. You often live with disappointments but you will take good care of your family. You need to be careful of people who will take advantage of your kind heart. And beware of your relationships too. You are radical, patient, persistent, and a hit 
Old-fashioned; you live with foundation & order. Your best match 1, 8.
Good match 5, 6, and 7

Number 5: You are very popular and you can get things done only by talking. Even to your enemies! You are business-minded and like to do things spontaneously. You will be famous if you get involved in any business. Your friends and families will always ask for your help, and you are the one actually with the money to help your friends. You will have more than one relationship, but when you settle down you tend to be selfish. You tend to go for other relationships – even if you are married at times because of your popularity. You tend to get along easily with anyone because the numbers is a middle number. You love freedom and changes. You learn your life through your personal experiences. Your best match 1, 2, Good match 6, 8.

Number 6: Ooopppss... you were born to enjoy! You don't care about others. I mean you always wanted to have a lifetime of enjoyment. You will excel in either education or business management! You are talented, kind (but with only people who you think are nice), and popular. All good things come easily to you. Your mind and body is just made perfect for love. You are loveable by any number. But if you are number 6 men, you will be involved in more than a few relationships until you get married. If you are a girl, most of you will get married/engaged early. You are a caring person towards your family and friends. You are a person of compassion, comfort & fairness, domestic responsibility, good judgment, and after all you can heal this world's wounds to make peace for everyone because you have the great power and caring talent to take the world of love one step further.. Your best match 7, 6, and 9. Good match 4, 5

Number 7:  You are realistic, confident, happy, and talented in education, music, art, singing, and most importantly in acting. You also have a bad temper! You value your
family status a lot; you will be in the top rank when you reach a certain age. If you are a guy you are popular with girls. Most of the number 7s faces lots of problems with their married life. Only a few are happy. You have everything in your life but with worries throughout your lifetime. You need to get ready looking for a partner rather than waiting. If you don't, then you might end-up being single. You are born to contribute to everyone's joy. Your best match is 2. Good matches are 1, 4

Number 8: You have a very strong personality and people will find it hard to understand you. You are more likely to suffer in your younger years. You might be also the one responsible to look out for your family.  You often suffer all the way through life. You will learn life in a very practical way. You are the one who will fight for justice and may even die in the war too. You are normally very reserved with a handful of friends and most of the time, live life alone and always prepared to help others. However, once you
settle down, (which is often late), then your had lucks will disappear. You will face unexpected problems such as encountering poisonous animals, and accidents. You are highly- disciplined, persistence, and courageous, and it is your strength that will take
you to success. You are a great part of a family team. You are a fighter! Your Best match 1. 4 and 8. Good match 5

Number 9: You guys are the most incompatible people in the world. You are so strong, physically and mentally. You often have big-aims. You will work hard and will think
it's still hard to get there, even if you already have gotten there! Normally you suffer in the early age from family problems and generally you will have to fight in life. You are respected by others. You were however very naughty in your childhood, and often got
beaten up by your parents and had been involved in fights and you seemed to have suffered lots of injuries. But when you grow older you become calm and will fall into the quiet and dignified macho type. Love is not an easy matter for you. You are however
good in engineering or banking jobs because people always trust you. Your family life is very good, but you will always worry over your children. Your finer qualities are that you are humanitarian, patient, very wise & compassionate. You are born to achieve targets
and serve every one equally without any prejudice. You are a role model for everyone. Your best match 3, 5, 6, and 9. Good match 2